Keshilla

Mirëmbajtja Këshilla
Ujitja është operacioni më i rëndësishëm për mirëmbajtjen e barit. Në mënyrë që një lëndinë të lulëzojë, ajo duhet të ketë një rrënjë të fortë dhe të fuqishme.
Rrënjët duhet të jene zhytur në një tokë te njome dhe të ajrosur për t’u rritur siç duhet.
Në qoftë se , si shumë të tjerë , që janë të vendosur për të mbajtur te gjelbër barin tuaj gjatë sezonit në rritje , eshte e nevojshme:
Te Vadisni rende (shume uje) dhe rrallë.
Vaditja e rende dhe rrallë lejon ujin të depërtojnë për 10/15 cm në tokë dhe në këtë mënyrë lejon rrënjët të rriten në mënyrë të shëndetshme.
Vaditja e rende dhe rrallë prodhon një sistem të thellë dhe të gjerë rrënjësh, e cila forcon strukturen e barit për t’i rezistuar sëmundjeve dhe stresit.
Një vaditje e lehtë është vetëm një përfitim për një bar i mbjellë nga pak koh, kur rrënjët janë zhvilluar në pjesën e sipërme të tokës . Ndërsa kur bari ka kohe që është mbjellë, rrënjët janë thellë në tokë.